Колумбија

Снимљен језиви пад хеликоптера

  • Извор: Агенције
  • 28.02.2024. 14:32

Туристички хеликоптер у колумбијском Медељину срушио се у понедјељак на зграду само неколико тренутака након полијетања.

Срећом, упркос стравичном призору који је слутио да ће завршити трагедијом, оба пилота и четворо путника су преживјели и прошли без повреда.

За сада није утврђено шта је довело до пада, али су зато снимци открили да је пилот у потпуности изгубио контролу над летјелицом те да је елисом ударио у антену.

На спашавању испрепаданих људи учествовало је више од седамдесет особа - од ватрогасаца, доктора па све до волонтера - а олупина је уклоњена у ноћним сатима помоћу дизалица.

У хеликоптеру типа Бел 206 налазило се троје Колумбијаца, двоје Костариканаца и један Американац, а запутио се са хелиодрома једног луксузног ресторана у 15-минутни туристички обилазак града.


10 људи у ФБиХ за мјесец зарадило 2,4 милиона КМ: Ево колика је највећа плата

10 људи у ФБиХ за мјесец зарадило 2,4 милиона КМ: Ево колика је највећа плата

Требао је то бити посљедњи такав лет дана.

"Једино што смо осјетили био је ударац. Пилоти су одмах напустили летјелицу, а нама је преостало једино да непомично чекамо спасиоце да одраде свој посао и извуку нас. Та операција је трајала два сата. Надала сам се да ћу са својим партнером проживјети угодно туристичко искуство, забиљежити лијепу успомену, а на крају ми је једино пролазило кроз главу да ћу умријети", изјавила је путница Луиса Фернанда Јарамиљо.


Пратите нас и путем Вибера