Медитеран

Снажан циклон захватио дио Европе: Пријете  олује и бујице

  • Извор: Агенције
  • 03.03.2024. 20:53

Снажан циклон развио се над централним дијелом Медитерана, а са центром у Ђеновском заливу.

Овај циклон доноси веома обилне падавине, али и олује, а на главном удару је Италија.

Већи дио Италије данас се налази на удару невремена.

Већи дио Италије захватиле су обилне кише и јаки вјетрови, а са Лигуријског мора на сјеверни и централни дио обрушавају се и снажне грмљавинске олује, при чему је у близини обале забиљежена и морска пијавица.

Очекује се опасност и од бујица, јер ће на појединим локацијама да падне и више од 100 милиметара кише по квадратном метру и то већ на подручју које је претходних дана било на удару поплава и бујица.


У БиХ стижу два циклона: Објављена прогноза за наредне дане

У БиХ стижу два циклона: Објављена прогноза за наредне дане

Дувају и јаки јужни вјетрови, који подижу вишеметарске таласе.

Истовремено, планинско подручје на сјеверозападу Италије налази се на удару веома обилног снијега, а овај дио Алпа добиће и до нових метар снијега, па се очекује опасност од лавина, с обзиром на то да је и раније током седмице на овом подручју пало више од метар снијега.

У току недјеље у дијелу Алпа, у близини границе Италије са Француском и Швајцарском дошло је и до лавине изнад једног тунела, при чему је пут непроходан. Срећом, нема повријеђених.

Циклон ће наставити утицај и током ноћи, а талас обилних падавина и олуја захватиће у понедјељак и сјеверне и средње предјеле Јадранског мора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм