Други дан заредом

Сјеверна Кореја послала балоне са смећем у Јужну Кореју

  • Извор: Агенције
  • 08.10.2024. 17:31

Сјеверна Кореја послала је данас ваздушним путем око 100 балона са смећем у Јужну Кореју, у другом узастопном дану такве провокације, саопштено је из јужнокорејске војске.

Како је јавила агенција Јонхап, заједнички начелник штабова је саопштио да је откривено око 60 товара смећа који су падали око дијелова Сеула и Ђеонги провинције, након најновијег лансирања које је почело рано јутрос.

Како је саопштено, товари се састоје од кућног смећа - папира, пластичних кеса и флаша, док нису откривене опасне супстанце.

Од краја маја, Сјеверна Кореја је послала више од 5.000 балона преко границе према Јужној Кореји.

Одлаже се примјена нових правила уласка у ЕУ?

Одлаже се примјена нових правила уласка у ЕУ?

У свом претходном лансирању Сјеверна Кореја је у понедјељак послала око 120 балона са смећем.

"Оштро ћемо одговорити, не само на мјесту поријекла кампање, већ и снагама подршке и командовања, сматрамо да је Сјеверна Кореја прешла границу у вези провокација са балонима за смеће“, рекао је министар одбране Ким Јонг Хјун посланицима током обраћања на сједници парламента.

Он се извинио народу због све веће непријатности које изазивају балони из Сјеверне Кореје, наводећи да ће војска размотрити који је најбољи одговор, имајући у виду прије свега безбједност становништва.

Забрињавајућа предвиђања Стивена Хокинга - једно се већ остварује

Забрињавајућа предвиђања Стивена Хокинга - једно се већ остварује

Позвао је парламент да усвоји резолуцију која осуђује кампању балона за смеће, и најавио "строге" војне мјере ако кампања Сјеверне Кореје са балонима за смеће нанесе озбиљну штету јужнокорејском народу.

Као одговор на лансирање балона, војска Јужне Кореје је имала свакодневне анти-сјевернокорејске пропагандне емисије које су емитоване преко разгласа дуж границе од 21. јула, али се уздржала од директног обарања балона, наводећи као разлог забринутост за безбједност.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.