Политички комитет ПССЕ

Савјет Европе одбио све амандмане српске и италијанске делегације

  • Извор: Агенције
  • 16.04.2024. 13:07

На Политичком комитету ПССЕ, великом већином данас су одбијени сви амандмани српске делегације, а одбијени су и амандмани Италијана.

То сазнаје Косово онлајн наводећи да ће расправа о захтјеву тзв. Косова да буде примљено у Савјет Европе на пленуму ПССЕ почети око 16.30.

Иначе, пракса је да ако се амандмани на овом Комитету одбију великом већином, да се онда о њима не расправља у пленуму, али може да се уложи приговор са захтјевом да се ипак ставе на расправу и довољно је да то затражи десет посланика.

Српска делегација у ПССЕ поднијела је 10 амандмана на текст препоруке за пријем тзв. Косова у ту међународну организацију, а шефица делегације Србије Биљана Пантић Пиља јуче је рекла за Косово онлајн да је то покушај да се ублажи Мишљење извјестиоца ПССЕ Доре Бакојани.

Једним од амандмана које је поднијела српска делегација тражило се одлагање одлуке о захтјеву Приштине за чланство, док Савјет безбједности Уједињених нација "не утврди или одобри статус Косова и Метохије".

Србија је тражила и да се предложени текст измијени тако да оснивање ЗСО буде предуслов за наставак процеса разматрања захтјева Косова за чланство, а не "пост-приступна обавеза", како стоји у препоруци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм