Крстарећи пројектил

Руско оружје "судњег дана" - Буревествник

  • Извор: Агенције
  • 06.10.2023. 07:04

Руски предсједник Владимир Путин обраћајући се учесницима дикусионог клуба Валдај славодобитно је саопштио да је та земља развила нови крстарећи пројектил неограниченог домета под називом Буревестник.

Буревестник већ сад зову оружјем судњег дана, а заправо, ради се о крстарећој ракети на нуклеарни погон који јој даје неограничени домет, а способна је да носи нуклеарну бојеву главу, пише ТВ Фронт.

Прича о Буравестнику започела је 1. марта 2018. године хада је руски предсједник пред медијима обзнанио руској и свјетској јавности да та земља ради на низу пројектила од којих су неколико суспроснични, развијају велике брзине и могу да погоде било коју тачку на земљиној кугли. Тад се сазнало за Kинжал, Циркон, Авангард, нову интерконтинеталну балистичку ракету Сармат (звана и Сатанин син), нукеларни торпедо “Посједон” као оружје судњег дана, али и да се ради и на новој крстарећој ракети на “нукеларни погон”.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм