Напетост расте

Руси покренули код Монолит - Американци наоружали авионе нуклеаркама

  • Извор: Б92
  • 18.04.2024. 13:18

Руске подморнице доведене су у стање приправности за лансирање балистичких пројектила, наводе медији, додајући да "ухваћени“ радио сигнали са њих то потврђују.

"Емитовање радио сигнала на шифрованим војним фреквенцијама који потичу са руског копна је незаустављиво", наводи грчки портал "Проњуз".

Према мишљењу аналитичара, наводи се даље у тексту, претпоставља се да је пријемник ових сигнала скуп јединица руске команде балистичких ракета подморница.


Словачки премијер: Донбас и Крим остаће заувијек дио Русије!

Словачки премијер: Донбас и Крим остаће заувијек дио Русије!

Садржај радио сигнала је шифрован и њихов формат варира, преносећи се на више фреквенција истовремено, а неки од емисија чак укључују употребу Морзове азбуке.

Из анализе сличних сигнала који су емитовани у прошлости, извори кажу да је дошло до емитовања сигнала "Т-600" са идентификатором највишег приоритета, који руске подморнице балистичких ракета преводе као "Монолит" код.

Ријеч је, како се још наводи, о специфичном коду који је у суштини сигнал који руска морнарица емитује како би своје стратешке подморнице довела у стање тренутне приправности, тако да имају могућност да одмах крену са лансирањем балистичких пројектила са нуклеарним бојевим главама.

За сада остаје непознато да ли је емитовање сигнала дио вјежбе или нечег другог, али си снаге САД одмах стављене у приправност.


Русија направила роботе за евакуацију рањеника са фронта

Русија направила роботе за евакуацију рањеника са фронта

"Проњуз" истиче да су америчке снаге добиле наређење да "напуне" нуклеарним оружјем стратешке бомбардере "Б-52 Икс Стратофортрес", који се налазе у ваздухопловној бази Минот.

Наиме, на бомбардере се укрцава 8 крстарећих ракета АГМ-129 АЦМ са нуклеарним бојевим главама.

Такође, грчкипортал је навео да ни једна страна није дала изјаве о ова два догађаја.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм