Денис Васиљук

Руси оборили једног од најбољих украјинских пилота!

  • 19.05.2024. 08:39

Денис Васиљук пилот украјинског ваздухопловства, погинуо током свог борбеног задатка, саопштила је јуче 831. бригада тактичке авијације Оружаних снага Украјине на свом официјалном каналу.

"Неустрашиви и несаломиви. Изгубили смо не само пилота већ и поузданог борбеног брата, пријатеља и дивног и бистрог човека", наводи се изнад подијељених фотографија.

 

Денис је био потпуковник и носилац украјинског ордена за храброст, с обзиром на успјешност обављених мисија. Како се даље наводи, био је професионалац свог посла, од почетка рата у Украјини, приликом чега је извршио на десетине борбених летова.

Незадрживо иду ка Харкову: Шта значи симбол који носи група ''Сјевер''

Незадрживо иду ка Харкову: Шта значи симбол који носи група ''Сјевер''

Важио је  за једног од најбољих пилота украјинског ваздухопловства и служио је у 831. бригади тактичке авијације Оружаних снага Украјине.

"Денис је волео своју породицу, свој живот, своју службу и наше украјинско небо", додаје се у саопштењу.

Руси објавили украјинске губитке: Уништен огроман број авиона

Руси објавили украјинске губитке: Уништен огроман број авиона

Како преносе медији, познато је да је авион Су-27, којим је управљао Васиљук, оборен приликом напада на земаљске циљеве.

(Фото: Facebook 831 бригада тактичної авіації/"831 tactical aviation brigade")

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?