Министарство одбране

Руси незадрживо напредују: Уништени производни погони, елиминисани страни плаћеници!

  • 21.10.2024. 16:42

Дејствима оперативно-тактичке авијације, беспилотним летјелицама и ракетним снагама Оружане снаге Русије уништиле су инфраструктуру украјинских војних аеродрома, као и војних енергетских објеката. Уништени су и производни погони и складишта непријатељских дронова, али и привремене локације страних плаћеника, саопштило је руско Министарство одбране.

-Јединице групе трупа "Сјевер" руских снага елиминисале су до 55 украјинских војника и уништиле једну непријатељску хаубицу на Харковском правцу.

-Јединице групе трупа "Запад" побољшале су своје тактичке положаје дуж линије фронта, избацивши том приликом из строја до 350 украјинских војника, двије хаубице и три складишта муниције.

-Јединице групе трупа "Југ" руских снага побољшале су своје положаје на линији фронта и одбиле су два непријатељска напада приликом чега је неутралисано до 720 украјинских војника, као и двије артиљеријска система.

-Јединице групе трупа "Центар" наставиле су да напредују у дубину непријатељске одбране, одбивши том приликом чак 14 непријатељских напада и избацивши из строја преко 430 украјинских војника, седам артиљеријских система, два борбена возила пјешадије "бредли", као и један оклопни транспортер.

-Јединице групе трупа "Исток" руских снага" заузеле су повољније положаје дуж линије фронта и елиминисале су до 90 украјинских војника, али и уништиле два самоходна артиљеријска система "богдан" и "краб".

-Јединице групе трупа "Дњепар" руских снага елиминисале су до 55 украјинских војника, те уништиле једно складиште муниције и једну хаубицу, наводи министарство одбране.

Системима ПВО руске снаге обориле су три пројектила система ХИМАРС, али и уништиле 52 беспилотне летјелице украјинских снага.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм