Харковска област

Руси не посустају: Погођен важан мост, покренута хитна евакуација

  • Извор: Агенције
  • 10.05.2024. 14:21

Украјина хитно шаље резерве у Харковску област како би зауставила руску офанзиву.

Украјински предсједник Володимир Зеленски потврдио је да је почела офанзива на Харковску област и наводи да је Украјина спремно дочекала напад.

"Русија је покренула нови талас контраофанзивних дејстава у области Харкова. Наша команда је то знала и прорачунала своје снаге да дочека непријатеља ватром. Води се жестока битка", рекао је Зеленски.


Бањалучанка написала пјесму о Русији

Бањалучанка написала пјесму о Русији

Министарство одбране Украјине наводи да су руске трупе упале у Харковску област око 5 сати ујутру и да се воде жестоке борбе. Јуришу су претходили ваздушни и артиљеријски напади.

Становништво ужурбано напушта Вовчанск и сусједна насеља гдје је гранатирање појачано од ноћи.

"Већина људи одлази сопственим превозом док са хуманитарним центром организујемо евакуацију мјештана који немају своја кола. Радимо заједно са волонтерима и полицијом", рекао је начелник локалне администрације Тамаз Гамбарашвили.

Украјински војни Телеграм канал "DeepState", који је блиско повезан са обавјештајним службама, наводи да су руске трупе напредовале код Вовчанска.

"Напад је почео у правцу самог Харкова и према Вовчанску", наводи канал и додаје да су руске снаге заузеле неколико села на граници Харковске и Белгородске области.


Руси и Кинези намјеравају да граде нуклеарну електрану на Мјесецу

Руси и Кинези намјеравају да граде нуклеарну електрану на Мјесецу

Додаје се да су Руси кренули у напад и оклопним возилима.

"Ројтерс", позивајући се на високорангирани војни извор из Украјине, наводи да су Руси пробили фронт код Вовчанска у дубини од једног километра.

"Руси покушавају да направе тампон зону", наводи извор.

Руска војска погодила је пројектилом X-38МЛ мост преко ријеке Волчје код Вовчанска у атару села Зибин. Тако су Оружане снаге Русије знатно отежале противнику снабдијевање трупа које се налазе у близини границе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм