"Нема резултата"

Руси напредују: Запад објавио "неочекивани" проблем за украјинску војску

  • 07.03.2024. 21:04

Напори Украјине да изгради одбрамбена утврђења дуж линије фронта нису дали значајне резултате, пише "Волстрит џорнал", позивајући се на западне званичнике и украјинске војнике.

Раније је "Њујорк тајмс", позивајући се на снимке америчке сателитске компаније "Планет лабс", извјестио да су украјинска одбрамбена утврђења западно од Авдејевке слаба, што доприноси успјеху руске војске.

"Ова кампања (за изградњу одбрамбених структура) није дала значајне резултате, а недостатак напретка постаје проблем за Украјину док Русија напредује", наводи се у публикацији.

Према ријечима Николаја Белескова, истраживача Украјинског Националног института за стратешке студије, чије мишљење наводи издање, руске снаге су сада у удобном положају и постављају темеље за озбиљну офанзиву у другој половини године.

Руски предсједник Владимир Путин рекао је да је циљ Специјалне војне операције "заштита људи који су већ осам година били изложени злостављању и геноциду од стране кијевског режима".

Према његовим ријечима, Русија већ 30 година покушава да се договори са НАТО-ом о принципима безбједности у Европи, али је као одговор на то била суочена или са циничном обманом и лажима, или са покушајима притисака и уцјена, док је алијанса У међувремену, упркос протестима Москве, стабилно се шири и приближава границама Руске Федерације, пише РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.