ATV

Vladimir Rogov

"Rusi iz defanzive prešli u ofanzivu"

 • Izvor: Agencije
 • 19.09.2023. 16:36

Ruske trupe u rejonu sela Rabotino započele su aktivnu odbranu, tj. prelaze u napad, tvrdi lider proruskog pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov za "RIA Novosti".

"Naši momci drže sve pozicije i aktivno idu u kontranapad. Iz defanzive su prešli u aktivnu odbranu i to rade veoma uspješno", prenosi Rogov i dodaje da se napadi obje strane dešavaju naizmjenično.

Selo koje odnosi živote i uništava naoružanje: Zašto se Ukrajina grčevito bori za Rabotino?

Selo koje odnosi živote i uništava naoružanje: Zašto se Ukrajina grčevito bori za Rabotino?

Aktivna odbrana predstavlja odbrambene akcije jedne od zaraćenih strana sa ciljem ne samo održavanja teritorije, već i iscrpljivanja neprijateljskih snaga.

Prema riječima Rogova, neprijatelj je juče na Orehovskom pravcu, u zoni SVO, između sela Rabotino i Verbovo izgubio najmanje 10 jedinica teške tehnike, uključujući borbena vozila pješadije i oklopne transportere.

"Panika na frontu! Ukrajinci bacaju oružje i bježe glavom bez obzira"

Kako je dan ranije javilo rusko Ministarstvo odbrane, Oružane snage Rusije su, u pravcu Zaporožja, napale ukrajinske trupe u rejonu sela Verbovo, usmrtile su najmanje 55 vojnika i uništile devet jedinica vojne tehnike.

Pratite nas i putem Vibera

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.