Мисија извршена

Руси донијели одлуку: Повлаче се!

  • Извор: Агенције
  • 17.04.2024. 15:52

Руски миротворци напуштају Нагорно-Карабах, потврдио је помоћник азербејџанског лидера Хикмет Гаџијев.

"Руководство земаља донијело је одлуку о превременом повлачењу руских мировних снага са територије Азербејџана", рекао је помоћник Илхама Алијева и потврдио да министарства одбране обе државе суделују у процесу повлачења.

Нагорно-Карабах је сада град духова

Нагорно-Карабах је сада град духова

Раније је и портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио да руски мировњаци напуштају Нагорно-Карабах, гдје су боравили од јесени 2020. године.

Према ријечима првог замјеника предсједника Комитета Државне думе за одбрану Алексеја Журављова, мисија руских мировњака је извршена.

Мисија УН-а у Нагорно-Карабаху први пут послије око 30 година

Мисија УН-а у Нагорно-Карабаху први пут послије око 30 година

"Мировњаци су одиграли важну улогу у спријечавању крвопролића. У Нагорно-Карабаху нема зараћених страна, а нико се оспорава чињеницу да регион припада Азербејџану", рекао је Журављов.

Руски мировни контингент је распоређен у Нагорно-Карабаху након ескалације сукоба у јесен 2020. године и договорено је да тамо буде стациониран наредих пет година.

Егзодус Јермена из Нагорно-Карабаха

Егзодус Јермена из Нагорно-Карабаха

Азербејџан је 19. септембра 2023. године потпуно преузео контролу над регионом. Након тога, десетине хиљада Јермена који су тамо живјели напустили су регион.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.