Министар спољних послова Русије

Рјабков: Запад се антируским мјерама приближава тачки без повратка

  • 27.06.2024. 09:21

Запад се антируским мјерама приближава тачки без повратка, реакција Москве биће болна по њега, изјавио је замјеник министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

- Непријатељи треба да знају да се корак по корак приближавају тачки без повратка. У ком смислу? Нека сами мисле и одлучују, али та спољнополитичка "сведозвољеност" и занос сопственом некажњивошћу на крају ће довести до тога да ће реакција са наше стране бити болнија него што се данас чини тим лоповима - рекао је Рјабков у интервјуу за "Известију".

Он је подсјетио да је ЕУ објавила да ће бити заплијењени приходи од незаконито замрзнуте руске имовине и да ће та средства, према наводима Уније, бити пребачена фондовима за финансирање војне помоћи Украјини.

- Цинизам свега тога расте до мјере да се поставља питање постоји ли негдје уопште граница моралног пада групе која данас диктира политику у Бриселу и другим престоницама ЕУ - додао је дипломата.

О контроли наоружања

Говорећи о контролу наоружања, Рјабков је констатовао да је повратак дијалогу у тој сфери немогућ након учешћа САД у напад на Севастопољ.

- Испоставља се да Американци воде индиректан рат против нас, а у бројним случајевима се и директно мијешају у сукоб, као што је то било са застрашујућим ударом на Севастопољ, када никакав напад налик оном не би био могућ без уношења података са америчких извођачких средстава. А само увођење таквих летачких мисија у систем "атакамс" се не спроводи без директног учешћа америчких стручњака – то знамо поуздано. Ово је евидентан случај директне умијешаности у сукоб. И како ми, знајући да се то дешава у нашој кући, можемо да сједнемо са њима за исти сто и да се договарамо о даљим редукцијама или просто само ограничењима у области стратешког офанзивног наоружања? Они морају схватити немогућност тога због елементарне људске логике - закључио је он.

(sputniknews.com)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм