"Политико"

Републиканце почиње да брине једна ствар: Да ли Трамп губи гласове?

  • 23.04.2024. 15:40

Републиканци почињу да схватају да би Роберт Ф. Кенеди Млађи могао да нашкоди и Доналду Трампу, а не само демократи Џозефу Бајдену, након што су нове анкете показале да присуство кандидата трећих страна на гласачком листићу можда неће нужно користи бившем предсједнику, пише "Политико".

"Кажу да штети Бајдену. Нисам сигуран да је то истина, и мислим да он вјероватно штети нама обојици", рекао је Трамп о Кенедију у радио интервјуу, потом је додао: "Али би могао да наштети Бајденовим изгледима мало више. Никад се не зна."

Већ мјесецима, демократе су у дефанзиви пред ЏФК Млађим и последицама које би он могао да остави на изборе и рејтинг актуелног предсједника Бајдена. Демократски национални комитет отишао је толико далеко да је покренуо операцију само да би се супротставио пријетњи трећег партијских и независних кандидата.

Међутим, недавна испитивања јавног мњења показала су да Кенеди равномерно црпи од присталица оба главна кандидата. А Кенедијев повољан рејтинг међу републиканским гласачима сугерише да има више простора да "штрпне" Трампов удио гласова, пише "Политико".

"Ако ово не брине Трампову кампању, онда су у заблуди", рекла је републиканска консултанткиња Алис Стјуарт. "Они би на ово требало да гледају са становишта да не могу себи да приуште да изгубе ниједног гласача – а свакако не од кандидата треће стране који дијели неке од Трампових политичких идеја", додала је она.

Трамп и његово окружење сматрају Кенедија за "екстремно либералног" кандидата, а Џим Меклафлин, Трампов анкетар, рекао је за "Политико" да ће на крају РФК Млађи више штетити Бајдену него Трампу, због чега Бајденова кампања покушава да га избаци са гласачког листића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм