Belgija

Reno prešao 25 kilometara sa onesviješćenim vozačem

  • Извор: Информер
  • 17.08.2022. 09:25

Ove nedjelje vozač "reno klia" onesvijestio se tokom vožnje auto-putu E314 u sjevernoj Belgiji.

Do teške nesreće nije došlo jer su u trenutku gubitka svijesti bila uključena dva bitna sigurnosna sistema za zadržavanje automobila u voznoj traci i adaptivni tempomat, ali i činjenica da su mu obje ruke ostale na volanu.

Vozači su primetili da se Klio nekontrolisano kreće između dva ruba vozne trake i obavijestili policiju. Ubrzo je stigla policijska patrola i uočila vozača bez svijesti. Pozicionirali su auto ispred Renoa, usporili i dopustili da se auto “nasloni” na odbojnik. Smanjenjem brzine uspjeli su sigurno zaustaviti automobil, piše Revija HAK.

Vozač je ubrzo prebačen u bolnicu, te mu je vjerovatno ovim manevrom spasen život.

Iako adaptivni tempomat služi držanju razmaka, a sistem zadržavanja u voznoj traci potpomaže da vozilo zbog greške vozača ne izleti iz trake, ovo je ekstreman primjer kako može pomoći, a samo zbog jednog detalja.

Vozač je usprkos gubitku svijesti i dalje imao ruke na upravljaču, pa se sistem ponašao kao da je s vozačem sve u redu, prenio je Index.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм