Конгрес

Рекордан буџет САД-а за одбрану!

  • 14.12.2023. 19:10

Више од двије трећине Представничког дома америчког Конгреса гласало је за приједлог закона о одбрамбеној политици који регулише рекордних 886 милијарди долара годишње војне потрошње и одобрава политике као што су помоћ Украјини и супротстављање Кини у индо-пацифичком региону.

Дом је подржао приједлог закона са 310 гласова за према 118 против, уз снажну подршку републиканаца и демократа, а предсједник Џозеф Бајден сада може да га потпише као закон.

Амерички буџетски дефицит обара рекорде: Издаци за камате већи него за одбрану

Амерички буџетски дефицит обара рекорде: Издаци за камате већи него за одбрану

Одвојен од закона о издвајањима који одређује нивое државне потрошње, овај акт омогућава све остало, од повећања плата војницима за 5,2 одсто до куповине бродова, муниције и авиона.

Усвајање овог закона помно прате велике компаније из сегмента производње наоружања, као што су "Локхид Мартин", "Корп РТКС.Н" и друге фирме које склапају уговоре са Министарством одбране.

Овогодишњи документ има близу 3.100 страница, а одобрених 886 милијарди долара је за три одсто више у односу на прошлу годину.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина