Москва

Путинова кћерка Марија Воронцова дала велики интервју, ево о чему је говорила

  • 19.01.2024. 22:53

Најстарија кћерка Владимира Путина, Марија Воронцова, која се готово никада не појављује у јавности, дала је подужи интервју.

Како анализира Дојче веле, интервју који се појавио на Јутјубу два дана прије Нове године, у први је час прошао готово незапажено. Руски медији и корисници друштвених мрежа примијетили су га тек 11. јануара.

Видео 42-минутног интервјуа објављен је 28. децембра на Јутјуб каналу "Promomed Russia", који је у то вријеме имао само 145 претплатника. Као извор наводи се пројект града Москве, "Medtech.moscow", центар за иновативне технологије у здравству који помаже научницима у сфери здравствене заштите.

Воронцова (38), докторка и научница, одговарала је на питања за руски подкаст ПроНауку (о науци), који је, према ријечима водитеља, намијењен младим научницима и онима који желе основати фирму у овој сфери.

У вријеме објављивања интервјуа сам пројект Medtech.moscow имао је мање од 3.000 претплатника на руској друштвеној мрежи Вконтакте, мање од 2.000 претплатника на Телеграму и само 49 на Јутјубу. Али, након што су медији скренули пажњу на то, интервју је прегледан више од 100.000 хиљада пута.

Воронцова је говорила углавном о науци, медицини и својим истраживањима у подручју генетике, посебно проучавању људског генома. Говорећи о лијечењу пацијената у Русији, она је нагласила: “За нас је људски живот и даље највећа вриједност.”

О рату није проговорила ни ријеч. А ни оца није ниједном споменула.



Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.