Ruski predsjednik

Putin u posjeti sjedištu Južnog vojnog okruga

  • Извор: СРНА
  • 19.08.2023. 11:37

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se sa načelnikom Generalštaba Valerijem Gerasimovim i drugim visokim vojnim komandantima tokom nenajavljene posjete sjedištu ruskog Južnog vojnog okruga, saopšteno je danas iz Kremlja.

Predsjedniku su podnijeli izvještaje Gerasimov i drugi visoki oficiri uključeni u vojnu operaciju u Ukrajini, navodi se u kratkom saopštenju.

Ruski državni mediji objavili su snimak posjete, na kojem se vidi kako načelnik Generalštaba pozdravlja Putina u štabu uoči sastanka iza zatvorenih vrata, prenosi "Raša tudej".

Zaharova: Vidimo namjeru Londona da ukrajinske marionete iskoristi i u drugim dijelovima svijeta

Zaharova: Vidimo namjeru Londona da ukrajinske marionete iskoristi i u drugim dijelovima svijeta

Putin je prošle sedmice sazvao sastanak sa članovima ruskog Savjeta bezbjednosti i u ponedjeljak, a 14. avgusta i obratio se na sajmu "Armija 2023" izvan Moskve.

U video poruci Putin je pozdravio doprinos sajma višestrukim odnosima između Rusije i drugih država, ističući da je Moskva "otvorena za produbljivanje ravnopravnog tehnološkog partnerstva i vojno-tehničke saradnje sa drugim zemljama".

U gradu Rostov na Donu nalazi se štab Južnog vojnog okruga, koji je prvenstveno odgovoran za vojnu operaciju u Ukrajini.

Lavrov: Za sad bez izgleda za pregovore Rusije i Zapada o Ukrajini

Lavrov: Za sad bez izgleda za pregovore Rusije i Zapada o Ukrajini

Jugozapadna Rostovska oblast graniči se sa Donjeckom i Luganskom narodnom Republikom i više puta je bila pod udarima ukrajinskih bespilotnih letjelica i artiljerije tokom posljednjih godinu i po dana. 

Пратите нас и путем Вибера