"Кијев испуњава вољу западних господара"

Путин издао наређење војсци: Креће велика операција чишћења!

  • Извор: Агенције
  • 12.08.2024. 14:17

Предсједник Русије Владимир Путин одржао је састанак о ситуацији у Курској области, рекавши да је тренутно главни задатак руске војске да истјера противника са територије региона.

„Оцјена актуелних дешавања треба да буде изнесена и то ће бити урађено, али сада је најважније рјешавање актуелних задатака на основу прогноза развоја ситуације. Главни задатак свакако стоји пред Министарством одбране: да истјерају противника са наших територија и да заједно са пограничном службом обезбиједе поуздану заштиту државне границе“, рекао је руски лидер.

Колоне руских војних возила јуре ка Курску!

Колоне руских војних возила јуре ка Курску!

Један од главних задатака у области је и пружање подршке људима, којима је неопходна помоћ и заштита, додао је руски предсједник.

Путин је оцијенио да Запад ратује са Русијом рукама Украјинаца, те да противник испуњава жеље својих западних господара.

Он је додао да са Кијевом, који напада цивиле и објекте нуклеарне енергије, нема о чему да се разговара.

Акцијама у Курској области Кијев покушава да побољша своје преговарачке позиције у будућности, оцијенио је Путин. Ситуација у том региону показује зашто је кијевски режим одустао од мировних приједлога Москве и посредника, додао је он.

Евакуисано више од 76.000 људи из Курске области

Евакуисано више од 76.000 људи из Курске области

Путин је поручио да ће противник добити одговор какав заслужује, те да ће сви циљеви који стоје пред Русијом бити остварени.

„Федерална служба безбједности, заједно са Националном гардом Русије, мора да објезбеди режим противтерористичке операције и ефикасну борбу против диверзантских и извиђачких група противника“, рекао је предсједник на састанку.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.