Предсједник Русије

Путин говорио о разговору са Зеленским

  • Извор: Курир
  • 09.02.2024. 09:52

Предсједник Русије Владимир Путин открио је током интервјуа са америчким новинаром Такером Карлсоном детаље једног разговора са украјинским лидером Володимиром Зеленским.

Путин је том приликом подсјетио Зеленског на заједничку историју борбе два народа против нацизма између два народа и упитао како му та чињеница омогућава да подржава неонацисте у Украјини.

- Његов отац се борио против фашиста током Другог свјетског рата. Једном сам разговарао са њим о томе. Питао сам га: "Волођа, шта радиш? Зашто данас подржавате неонацисте у Украјини кад се ваш отац борио против фашизма?" - рекао је руски пресједник током интервјуа у Кремљу.

Путин је одлучио да не прецизира шта му је Зеленски одговорио.

Такође је изразио увјерење да је Зеленски вођен страхом од украјинских нациста да је подложан утицају САД које наводно користе свакога ко се бори против Русије.

- То га је према мом увјерењу приморало да одустане од предизборних обећања и обмане сопствени народ који се надао прекиду непријатељстава - рекао је Путин.

Разговор у Кремљу, подсјетимо, трајао је два сата и 7 минута. Карлсон и Путин, очекивано, највише су разговарали о Украјини, а дотакли су се и бројних других тема укључујући односе САД и Русије, саботажу на Сјеверном току, успон Кине, Брикс, вјештачку интелигенцију...

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм