Зохре Елахијан

Прва жена кандидат за предсједника Ирана

  • Извор: Танјуг
  • 01.06.2024. 18:05

Зохре Елахијан постала је прва жена која се регистровала за предстојеће ванредне предсједничке изборе у Ирану након смрти предсједника Ебрахима Раисија у хеликоптерској несрећи, преноси РИА Новости, позивајући се на агенцију Мехр.

Како преноси иранска агенција, Елахијан је саопштила да би мото њене владе био ''Здрава влада, здрава економија, здраво друштво''.

Бивши предсједник иранског парламента Али Лариџани у петак је најавио своју кандидатуру за предсједника Исламске републике.

Лариџанију је било забрањено да се кандидује на предсједничким изборима 2021. године на основу одлуке Савјета чувара исламске револуције који провјерава кандидате.

Бивши гувернер иранске централне банке Абдолнасер Хемати такође је међу кандидатима који су се данас регистровали за предсједничке изборе.

У Ирану је у четвртак започела регистрација кандидата за предсједничке изборе који су заказани за 28. јуни.

Након петодневног периода регистрације, Савјет чувара ће испитати кандидате за предсједника. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.