Nakon stravičnog sudara vozova

Protesti u Atini, policija upotrijebila suzavac

  • Извор: СРНА
  • 03.03.2023. 22:41

Sukobi između policije i demonstranata izbili su danas u Atini na protestima nakon teške željezničke nesreće u kojoj su poginule desetine ljudi.

Omladina u centru Atine gađala je policiju zapaljivim bombama, a policija je odgovorila suzavcem.

U međuvremenu, željeznički saobraćaj biće obustavljen i tokom vikenda nakon odluke radnika da nastave sa štrajkom poslije nesreće u utorak naveče u kojoj je poginulo 57 ljudi.

Željeznički operater "Helenik trejn" potvrdio je da vozovi neće saobraćati sutra i u nedjelju zbog 48-časovnog štrajka koji je sazvala Panhelenska federacija radnika željeznice (POS).

POS je saopštio da radi na nacrtu memoranduma u kome će iznijeti sve zabrinutosti u vezi sa funkcionisanjem željeznice.

Federacija traži sastanak naredne sedmice sa Ministarstvom saobraćaja i političkim strankama kome će izložiti probleme vezane za zdravstvena i bezbjednosna pitanja.

U međuvremenu, učenici i studenti izašli su na ulice širom zemlje izražavajući bijes i tugu zbog nesreće u kojoj su većina žrtava studenti.

Nedaleko od bolnice u Larisi, gdje su prebačeni mrtvi i ranjeni nakon nesreće, nekoliko hiljada učenika i studenata uzvikivalo je na centralnom trgu "Nikada niste došli, mi ćemo vas osvetiti"!

Takođe, danas je obavljena prva sahrana žrtve nesreće. Radi se o tridesetčetvorogodišnjoj majci koja je sahranjena u gradu Katimerini na sjeveru zemlje. Do sada su identifikovana 52 tijela, skoro svi uz pomoć DNK testa.

Тагови:
  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм