Сјеверна Македонија

Проглашена кризна ситуација због великог броја пожара

  • 14.07.2024. 16:57

Влада Сјеверне Македоније прогласила је кризну ситуацију због великог броја пожара.

Влада је одлучила да због топлотног таласа и ситуације са пожарима кризна ситуација траје 30 дана, преноси Плус инфо.

Министарство унутрашњих послова Сјеверне Македоније је задужено да ангажује полицијске снаге ради подршке у гашењу пожара.

Министарство здравља и здравствено особље опште медицине и медицине рада обавезују се да буду у приправности за вријеме трајања кризне ситуације, док се Министарство финансија обавезује да обезбиједи додатна намјенска средства уколико се укаже потреба за тим.

Влада је апеловала на грађане да буду опрезни приликом кретања у шумама и шумским појасевима и подручјима захваћеним пожарима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)