Posljednji na sajtu palate

Princ Hari i Megan Markl strahuju da bi mogli biti izbačeni iz kraljevske porodice

  • Извор: Курир
  • 01.10.2022. 18:07

Princ Hari i Megan Markl sve su zabrinutiji da će biti sasvim izbačeni iz kraljevske porodice nakon najnovijih izmjena na sajtu palate.

Naime, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa degradirani su na samo dno zvaničnog kraljevskog sajta. Uz njih je, tu na dnu, samo još osramoćeni - princ Endru.

Kraljevski biograf Fil Dampijer za Fox News je govorio o tom potezu koji se shvata kao prezir.

„Hari i Megan sigurno su zabrinuti da polako odlaze iz kraljevske slike. Izgleda da kralj Čarls oklijeva da li da dodijeli titule princa i princeze Arčiju i Lilibet. A činjenica da su spušteni na veb stranici palate je još jedan pokazatelj da se ne vide kao članovi kraljevske porodice. Kralj će željeti da jasno stavi do znanja da oni nisu članovi kraljevske porodice i da se ne mogu predstavljati kao poluzvanični članovi kraljevske porodice“, kazao je on.

Inače, polje pod nazivom „kraljevska porodica“ na kraljevskoj veb stranici daje posjetiocima mogućnost da saznaju više o svakom članu porodice, i one šire.

Poslije smrti kraljice Elizabete II stranica je ažurirana i tada su Hari i Megan pali na samo dno.

Naime, poslije Čarlsa dolazi njegova supruga Kamila, a zatim sljedeći nasljednik monarhije – princ od Velsa, Vilijam sa suprugom Kejt. Hari nije uz svog starijeg brata, već su tu grof i grofica od Veseksa, Edvard i Sofija. A Edvard, najmlađe dijete pokojne kraljice Elizabete, nije čak ni u neposrednoj liniji nasljedstva za krunu.

A zašto se sve to desilo i kako su Hari i Megan, ali i Endru završili tu gdje jesu?

Endru je 2019. objavio da se povlači iz javnog života nakon svog katastrofalnog TV intervjua u kojem je pokušao da objasni optužbe za seksualno zlostavljanje koje su protiv njega iznijete.

Prije dve godine vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili su da se povlače kao stariji članovi kraljevske porodice. Pritom, prema novoj knjizi Valentine Lou „Dvorjani: skrivena moć iza krune“, kraljica je smatrala da paru „ne može biti dozvoljeno da obavlja službene dužnosti“ osim ako ne poštuju pravila koja se primjenjuju na sve radne uloge.

Nakon kraljičine smrti Harijev odnos sa njegovom porodicom bio je pod velikim znakom pitanja.

Neki kraljevski stručnjaci spekulišu da će Čarls donijeti odluku o titulama svojih unuka nakon što budu objavljeni Harijevi memoari. Iako je prvobitno trebalo da knjiga bude objavljena krajem ove godine, neki vjeruju da je sve pomjereno za 2023. Treći kažu kako Hari pokušava da u posljednji čas izmijeni memoare pred štampu da bi izbjegao još veći skandal.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок