Краљевска породица

Принц Хари би могао изгубити титулу

  • Извор: Ало
  • 19.04.2024. 17:22

Прошло је више од четири године откако су принц Хари (39) и Меган Маркл (42) напустили Велику Британију и одлучили да више неће обављати краљевске дужности. Са сином Арчијем отишли ​​су у Канаду, али је услиједила пандемија корона вируса и сазнала се њихова тачна адреса становања, па су се укрцали у авион и побјегли у Америку непосредно прије потпуног затварања.

Од тада живе у Монтеситу у Калифорнији, хране кокошке и живе „нормалним“ животом, баш како су жељели. Међутим, ових дана Хари је још једном разочарао многе Британце. Иако су свјесни да принц неће доћи на престо и владати као монарх, очекивали су да ће му некако увијек остати „дио” отаџбине. Чини се да хоће, али не на папиру. Први пут откако је напустио Британију, принц је навео Сједињене Државе као своју 'примарну резиденцију'.

Ажурирао је информације о стану/кући и изјавио да је његова нова земља/земља сада Америка, за коју је прибавио документе да то потврди. Због овога би сада могао да плати мањи кредит, ако га има. Иако су документи предати у сриједу, 17. априла, Хари је као датум промјене навео 29. јул 2023. године.

Принц и његова супруга су исељени из свог британског дома, Фрогморе Котаге, само 24 сата након што је  објавио своје мемоаре,  у којима је још једном оцрнио своју породицу. Није познато да ли ће промјена пребивалишта и докумената утицати на било коју од његових титула. Можда ће имати прилику да о томе разговара са оцем сљедећег мјесеца када дође у Лондон.

Кејт Мидлтон се први пут огласила након објаве о раку: Шокирана сам

Кејт Мидлтон се први пут огласила након објаве о раку: Шокирана сам

Крајем 2023. Хари је рекао да и даље сматра Велику Британију својим 'домом', али је морао да побјегне у САД из безбједносних разлога. „Велика Британија је средње мјесто у насљеђу моје дјеце и мјесто за које желим да се осјећају као код куће колико и тамо гдје тренутно живе у САД“, рекао је Хари у писаној изјави прочитаној на суду у Лондону током парнице око финансирања. његовог полицијског осигурања, које иначе плаћају порески обвезници (на крају је одбијено).

Принц је прокоментарисао и добијање америчког држављанства. Рекао је да му је то пало на памет, али то није био приоритет. Меган је ових дана открила како се бацила на нови посао – производњу мармелада.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?