Saopštila policija

Prijetnje bombom Ambasadi Rusije u Helsinkiju

  • Извор: СРНА
  • 25.03.2022. 09:35

Ambasada Rusije u Finskoj primila je više prijetnji bombom posljednjih sedmica, saopštila je finska policija, prenio je "Sputnjik".

Prema riječima Hejkija Porole, glavnog nadzornika policijske uprave Helsinkija, prijetnje su počele odmah nakon pokretanja ruske vojne operacije demilitarizacije Ukrajine.

Prijetnje upućene putem pisama i drugih medija do sada nisu dovele do incidenata i nije pronađen nikakav eksploziv. Policija sarađuje sa Ambasadom, koja se nalazi u centru Helsinkija, kako bi utvrdila da li su prijetnje vjerodostojne, ali tek treba da pokrene krivičnu istragu, javila je nacionalna televizija "Ile".

Međutim, posljednjih sedmica Ambasada je, takođe, bila meta vandalizma jer su počinioci crtali grafite po ogradi oko zgrade i polomili sigurnosnu kameru na jednoj od kapija.

Od tada je pojačan nadzor na lokaciji, sa danonoćnim patrolama u okolini, navodi "Sputnjik".

Nakon početka ruske kampanje demilitarizacije u Ukrajini, antirusko raspoloženje poraslo je širom zapadnog svijeta, dostižući nivo neviđen od Hladnog rata, sa brojnim prijavljenim slučajevima da su ljudi zlostavljani, "otkazani", diskriminisani ili proganjani zbog ruskih korijena ili simpatija.

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)