​Марија Брањас Морера

Преминула најстарија жена на свијету

  • Извор: Она
  • 20.08.2024. 13:57

​Марија Брањас Морера је жена којој се свијет дивио због невјероватних 117 година.

Рођена 1907. године, Марија је до данас држала титулу најстарије жене на свијету. Њен супруг са којим је имала двоје д‌јеце, преминуо је у 72. години живота, а један од двојице синова је преминуо у 86. години. Преживјела је оба свјетска рата, разне пандемије и све што је задесило свијет у претходном вијеку, заједно и са епидемијом корона вирусом.

Њена породица се огласила данас на својим друштвеним мрежама и објавила тужну вијест да је преминула ова невјероватна бака:

"Марија Брањас нас је напустила. Умрла је онако како је жељела: у сну, мирно и без бола. Заувијек ћемо је се сјећати по савјетима и доброти коју је пружала свима" написали су чланови породице, преноси "DailyMail".

Живјела је посљедње двије деценије у дому за стара лица у Олоту у Шпанији, гд‌је је прославила свој 117. рођендан у марту ове године.

Љекари нису имали много посла око Марије, јер јој је здравље било сасвим у реду. Но, она је изјавила неколико дана раније да се осјећа слабом.

"Ближи се и моје вријеме. Не плачите, не волим сузе. И, што је најважније, не тугујте за мном. Гд‌је год да одем, бићу срећна" написали су на породичном профилу као њене ријечи које је жељела да упути пратиоцима.

Сада након њене смрти, најстарија особа на свијету је 116-годишњакиња Томико Итока из Јапана, преноси "Она".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.