Марија Захарова

Представници Хамаса у Москви

  • Извор: Спутник Србија
  • 26.10.2023. 18:02

Представници палестинског покрета Хамас бораве у посјети Москви, саопштила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

- Могу да потврдим да су представници палестинског покрета Хамас у посјети Москви. Што се тиче њихових састанака, обавјештаваћемо вас - рекла је Захарова новинарима, а преноси ТАС С.

Како је за Спутњик рекао извор из палестинске делегације, у Москву је допутовао високи званичних Хамаса Абу Марзук.

Хамас је касније саопштио да се њихова делегација састала у Москви са замеником министра спољних послова Русије Михаилом Богдановом. Истиче се да је делегација Хамаса високо оценила став руског предсједника Владимира Путина о палестинско-израелском сукобу, као и напоре активне руске дипломатије.

У саопштењу се такође наводи да је током састанка разговарано о начинима за заустављање „израелских злочина које подржава Запад“.

Покрет је истакао да има право да се одупре „окупацији“ Израела свим расположивим средствима.

Истовремено, специјални представник председника Русије за Блиски исток и афричке земље, замјеник министра спољних послова Русије Михаил Богданов саопштио је да ће палестински лидер Махмуд Абас ускоро званично посјетити Москву, гдје ће се састати са председником Русије Владимиром Путином.

У међувремену, агенција Тасним јавља да је и замјеник министра спољних послова Ирана Али Багери Кани стигао у Москву.

Како је прецизирано, Багери Кани се у Москви састао са руским колегом Сергејем Рјабковом. Стране су разговарале о билатералним односима, као и о ситуацији у региону и свијету. Други детаљи се засад не наводе.

Пратите нас и путем Вибера