Сунак саопштио

Познат термин одржавања пријевремених избора у Великој Британији

  • Извор: РТС
  • 22.05.2024. 19:53

Премијер Велике Британије Риши Сунак саопштио је да ће се пријевремени парламентарни избори у тој земљи одржати 4. јула.

Краљ Чарлс Трећи ће распустити парламент 30. маја, што ће омогућити одржавање избора у јулу, рекао је Сунак. Лабуристи поручују да је расписивање избора "тренутак који је чекала цијела земља".

Сунак је рекао да је тражио од краља Чарлса Трећег да 30. маја распусти парламент након чега ће избори бити расписани за 4. јул, пренио је Би-Би-Си.

Обраћајући се новинарима у Даунинг стриту, Сунак је рекао да је поносан на резултате које је његова влада постигла и истакао да намјерава да се бори за сваки глас.

Сунак је нагласио да слиједе несигурна времена и поновио да је влада коју је предводио имала јасан план.

Критиковао је лабуристе, рекавши да они немају план.

"Не знам шта они нуде, а искрено, мислим да ни ви не знате“, навео је Сунак.

Лидер опозиционих лабуриста Кир Стармер рекао је како је расписивање избора "тренутак који је чекала цијела земља и који јој је био потребан".

Поручио је да се Лабуристичка странка промијенила и замолио за прилику да то учине и са државом након избора. Напоменуо је да ће, ако поново буду изабрани, конзервативци наставити са истом политиком и да се ништа неће промијенити.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.