Румунија

Пожар у парламенту, евакуисано 300 људи

  • Извор: Агенције
  • 17.09.2024. 16:04

У румунском парламенту данас је избио пожар због чега је евакуисано 300 људи, преносе румунски медији.

Пожар се догодио на улазу зоне за посјетиоце, на нивоу С2. Ватрогасци су били у згради и одмах интервенисали, тако да је пожар тренутно угашен. Надлежне институције ће утврдити узрок пожара, наводи се у саопштењу Доњег дома парламента.

Инспекторат за ванредне ситуације (ИСУ) наводи да је пожар избио у просторији за посјетиоце, површине 30 квадратних метара.

"Горјели су текстилни и канцеларијски предмети. У инциденту нема повријеђених“, изјавио је ИСУ Букурешт.

Полиција је саопштила да је “на основу првих истрага установљено да је, током сукоба, мушкарац, посјетилац, наводно бацио запаљиву супстанцу“ у Палату парламента.

"Пожар је био у просторији за посјетиоце, отприлике 300 особа је евакуисано у том тренутку“, навела је полиција Парламента.

Наводно је бачен бензин, а полиција провjерава идентитет мушкарца који је покушао да побјегне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.