Нема преживјелих

Потпредсједник Малавија погинуо у авионској несрећи

  • Извор: СРНА
  • 11.06.2024. 13:01

Нема преживјелих у паду авиона у којем се налазио потпредсједник Малавија Саулос Клаус Чилима, саопштио је предсједник државе Лазарус Чаквера.

Војска Малавија објавила је раније да се авион срушио у шуми Чикангава и да је акција потраге и спасавања отежана јер је терен покривен густом шумом и маглом.

Војни авион у којем су били Чилима и још деветоро људи нестао је са радара јуче, након полијетања из главног града Лилонгвеа.

Авион је требао да слети на међународни аеродром Мзузу, на сјеверу земље, нешто послије 10.00 часова по локалном времену.

Чилима је био на путу да као представник Владе присуствује сахрани бившег министра у Влади Ралфа Касамбаре, који је умро прије три дана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм