Donald Tramp potvrdio

Postignut trgovinski sporazum sa Meksikom

  • 27.08.2018. 20:23

SAD i Meksiko postigli su sporazum o promjeni Sjevernoameričkog sporazuma o trgovini (NAFTA), izjavio je američki predsjednik Donald Tramp.

On je u Vašingtonu rekao da se očekuje da razgovori o sporazumu sa Kanadom odmah počnu. 

"Taj sporazum su zvali NAFTA. Mi ćemo ga zvati trgovinski sporazum SAD i Meksika. Naziv NAFTA ima lošu konotaciju", istakao je Tramp. 

Tramp kaže da će uskoro razgovarati sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom uprkos izjavama da je lakše uvesti tarife Kanadi na vozila nego uključiti Otavu u sporazum sa Meksikom. 

"Sada pozivamo i Kanađane i nadamo se da i sa njima možemo da postignemo pošten i uspješan sporazum", izjavio je neimenovani zvaničnik SAD za trgovinu. 

On kaže da postoje određeni problemi sa Kanadom, ali i da smatra da se oni mogu brzo riješiti.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.