Килажу повећао на 165

Постављен за главног команданта у Запорожју, па угојио се 20 килограма - Мајка поднијела тужбу

  • Извор: Агенције
  • 26.02.2024. 15:17

Мушкарац који пати од екстремне гојазности мобилисан је у зону сјеверног војног округа, а у вријеме мобилизације имао је 140 килограма на висину од 180 цм.

Да зло буде веће, за вријеме службе добио је још 20 килограма због стреса.

Тимофеј М. је мобилисан 06. октобра 2022. Тада је имао 140 килограма. Ова тежина никоме није сметала, а Тимофеју је речено да је потпуно здрав, способан за службу и да може да се прикључи јединици. Тимофеј је постављен за команданта вода у Запорожју.

Његова мајка је поднијела жалбу војном тужилаштву и, чини се, постигла је циљ: већ у децембру њен син је послат на војномедицинску комисију у Феодосију. Након прегледа од стране љекара, Тимофеј је провео неколико недјеља у војној болници Крим, а тамо је сазнао да му је комисија додијелила категорију Д са дијагнозом екстремне гојазности. Одлука ВМА послата је у Москву, гдје је требало да је потврди централна војномедицинска комисија. Послије кримске болнице, Тимофеј је послат кући, али никада није добио рјешење Централне војне комисије.

У јануару је Тимофеј поново послат на љекарски преглед. На ВМА Киров, љекари су потврдили Тимофејеву дијагнозу и поново је добио категорију Д.

Његова тежина се повећала на 165 килограма, а то је било због стреса који је доживио. Током службе, Тимофеј је развио апнеју у сну.

Међутим, поновљени љекарски преглед није помогао: 8. јануара мобилисан је послат у јединицу у Запорожју. Према рођацима, проблем је у закључку Централне војне комисије.

Пратите нас и путем Вибера