"Челична лејди" добила "ноге"

Портрет узбуркао јавност: Какве везе имају британски премијер, Маргарет Тачер и Тјери Анри?

  • 09.09.2024. 16:31

Након што је Британију узнемирила вијест да нови премијер Кир Стармер претјерано не мирише "челичну лејди" Маргарет Тачер, будући да је из радне собе у Даунинг стриту уклонио њен портрет, Страмер је покушао да се оправда тврдећи да нема ништа против своје славне претходнице, већ да само не воли "слике са којих људи који зуре у њега".

Вијест да је крајем прошлог мјесеца портрет Тачер, који је наручио Гордон Браун 2009. године, премјештен из собе коју је она својевремено користила као радну собу, изазвала је, наиме, велики гњев конзервативних политичара.

Упитан о одлуци да Тачер буде "деложирана", Стармер је рекао да слика није увијек висила у радној соби и да ју је тамо први поставио Гордон Браун. Додао је да је он ту собу користио "за читање у тишини већину поподнева".

Алармантан раст америчког дуга: Дневни трошак за камате три милијарде долара?

Алармантан раст америчког дуга: Дневни трошак за камате три милијарде долара?

"Овдје се заправо уопште не ради о Маргарет Тачер. Не волим слике, а посебно слике људи који зуре у мене. Схватио сам то док сам био адвокат. Имао сам неке слике судија и нису ми се свиђале. Волим пејзаже", правдао се Страмер за Би-Би-Си.

Тврдећи да је његова радна соба његово "приватно мјесто на ком ради", он додаје да није желио ничије слике у том простору.

"Као адвоката су људи покушавали да ме убједе да су ми потребне слике судија које све вријеме буље у мене и није ми се допало. Не свиђа ми се то ни ако су у питању политичари", рекао је британски премијер.

Шведска шаље нови војни пакет Украјини, вриједан 443 милиона долара

Шведска шаље нови војни пакет Украјини, вриједан 443 милиона долара

Стармер каже да на зидовима има само фотографије своје дјеце и "мачака".

"Можда бих толерисао Тјерија Анрија на зиду, али то је отприлике највише што могу", рекао је Стармер, који је навијач Арсенала, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера