Pariz

Ponovo haos na protestima u Francuskoj - VIDEO

 • Izvor: B92
 • 18.03.2023.21:57

Protesti u Francuskoj protiv penzione reforme nastavljeni su, a policija je zabranila okupljanje na pojedinim mjestima, kao što je Trg Konkord u Parizu.

Demonstracije se održavaju u više gradova, a najviše incidenata bilo je u Bordou i Nantu, gdje je policija bacila suzavac kako bi rastjerala okupljene.

Demonstranti u Francuskoj protive se penzionoj reformi kojom se prag za penzionisanje podiže na 64 godine. Do sada je održano više protesta, među kojima je bilo i sukoba policije i demonstranata.

Francuska policija zabranila je okupljanje na pariskom Trgu Konkord, gdje je sinoć došlo do sukoba demonstranata i policajaca.

Pariski metro saopštio je da zatvara stanice u neposrednoj blizini ovog trga, na nekim od najfrekventnijih linija. 

Zato je počelo okupljanje na Trgu Italija u 13. arondismanu, na poziv sindikata.

Policija na Trgu Konkord zaustavlja i legitimiše građane, javlja dopisnik "Sputnjika", kako protest ne bi počeo i na tom mjestu.

Na Trgu su prisutne jake policijske snage, a neki od građana uzvikuju da je "demokratija mrtva".

Prethodno je u Parizu održana protestna šetnja, ne samo protiv penzione reforme, već i protiv policijske represije.

Incidenti su zabilježeni u Bordou, gdje su demonstranti palili kontejnere, a policija bacala suzavac kako bi rastjerala okupljene. U tom gradu podignute su i barikade na ulazu u univerzitet, javljaju francuski mediji.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka

 • 00:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.