Rusija 

Pomoćnik Putinovog izaslanika optužen za veleizdaju 

  • 05.07.2019. 20:24

Pomoćnik izaslanika ruskog predsjednika za Ural Aleksandar Vorobjov uhapšen je pod optužbom za veleizdaju, u prvom poznatom slučaju takvog hapšenja u Rusiji nakon raspada Sovjetskog Saveza.

On je Okružnom sudu Lefortovski u Moskvi rekao da je radio kao asistent Nikolaju Cukanovu, koji je pomoćnik predsjednika Rusije Vladimira Putina u području Urala. 

Sud je odlučio da Vorobjov, koji je u sudnici nosio skijašku masku za kamufliranje, bude zadržan u pritvoru dva mjeseca, dok se nastavlja istraga u vezi sa slučajem, javio je AP. 

Federalna služba bezbjednosti saopštila je ranije danas da je Vorobjov uhapšen i da mu prijeti kazna zatvora u trajanju do 20 godina. 

Vorobjov (39) je radio kao asistent Putinovog pomoćnika godinu dana, a prije toga je obavljao razne poslove z pokrajinskoj vladi u Kalinjingradskoj oblasti.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм