Варшава

Пољска поново дигла борбене авионе

  • Извор: Агенције
  • 08.07.2024. 14:35

Ваздухопловство Пољске и савезничких земаља по други пут је подигло авионе у посљедња 24 сата, наводно због "интензивних дејстава Руске Федерације", саопштила је Оперативна команда оружаних снага те државе на друштвеној мрежи Икс.

"У југоисточном дијелу земље може се појавити повећан ниво буке пошто су пољски и савезнички авиони почели да лете у ваздушном простору," пише у саопштењу команде.

Наводи се да је "далекометна авијација Руске Федерације поново започела ракетне нападе на Украјину", због чега су "покренуте све неопходне процедуре да се обезбиједи безбједност пољског ваздушног простора".

"Оперативна команда Оружаних снага стално прати ситуацију и спремна је да одмах одговори на пријетње", додаје се у саопштењу.

Metrics consulting спровео истраживање - У Бањалуци мртва трка између Станивуковића и Шобота

Metrics consulting спровео истраживање - У Бањалуци мртва трка између Станивуковића и Шобота

Пољска посљедњих мјесеци редовно објављује такве поруке и вријеме њихове објаве се обично поклапа с упозорењем о ваздушном нападу у Украјини.

Истовремено, поједини украјински медији пренијели су информације да се у Кијеву чују експлозије након оглашавања сирене за ваздушну опасност. Након експлозија, према писању медија, на неколико мјеста видјели су се стубови дима.

Поводом цијеле ситуације огласила се и енергетска компанија ДТЕК, која је на свом каналу на Телеграму написала да је дошло до уништења или оштећења три трафостанице.

"Кијев. Три трафостанице ДТЕК-а су потпуно уништене или оштећене. Оштећена је и електрична мрежа. Радници су већ изашли на терен", наводи се на Телеграму на каналу ДТЕК-а.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)