Протест

Пољопривредници блокирали приступ европским институцијама у Бриселу

  • Извор: Танјуг
  • 26.03.2024. 14:43

​Пољопривредници су данас поново изашли на протесте у Бриселу и тракторима блокирали неколико приступних путева око европских институција.

Како преноси Политико, фармери су гађали полицајце јајима, палили гомиле сијена и гума, трубили и палили петарде, али су демонстрације ипак биле нешто мирније него фебруарски протести када је дошло до сукоба са полицијом.

У демонстрацијама су учествовали чланови Федерације младих фармера (ФЈА) и љевичарске Уједињене федерације узгајивача и пољопривредних група (ФУГЕА) која је партнер организације Европске координације Виа Цампесина  (ЕЦВЦ).

"Пољопривредници су очајни. Не долазимо овдје због наше забаве. Ситуација за фармере у Европи је заиста лоша", рекао је за Политико  члан одбора ЕЦВЦ-а, Леонардо ван ден Берг.

Њемачки пољопривредници најавили нове протесте

Њемачки пољопривредници најавили нове протесте


Фармери широм Европе већ мјесецима протестују против бирократије Европске уније, глобалних трговинских споразума и нових еколошких захтјева у оквиру Заједничке пољопривредне политике (ЦАП) ЕУ.

"Ми смо и данас овдје јер мислимо да је важно задржати притисак и надам се да ће сада коначно послушати наше захтјеве", додао је ван ден Берг.

Демонстранти, између осталог, захтијевају фер цијене пољопривредних производа, прекид споразума о слободној трговини и реформу Заједничке пољопривредне политике.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм