Кипар

Полицајац добио унапређење јер зна да свира кларинет

  • 24.08.2024. 18:29

Један кипарски полицајац је наводно добио унапређење захваљујући својој вјештини свирања кларнета, пренијели си данас локални медији.

Дневни лист Филелефтхерос пренио је да је полицајац унапријеђен у чин наредника јер су његови образовни сертификати за кларинет, клавијатуре и оркестрацију дувачких инструмената третирани као посебне квалификације.

Према полицијском систему заснованом на бодовима за додјелу унапређењи полицајац је наводно добио несразмјерно велики број бодова за ову квалификацију, преноси портал Сајпрус мејл.

Како преносе кипарски медији, након што су стигле жалбе на одлуку о унапређењу, полицајац је деградиран, а случај је прослијеђен служби за борбу против корупције која је покренула истрагу.

У међувремену, кипарска Агенција за осигурање квалитета и акредитацију у високом образовању саопштила је да не признаје сертификате о музичком образовању као еквивалентне универзитетским дипломама и упозорила да постоји могућност да су неки од докумената у досијеу полицајца фалсификовани.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: