Сукоб се шири

Погођена америчка база у Ираку, САД узвратиле ваздушним нападима на исток Сирије

  • Извор: Агенције
  • 09.11.2023. 07:38

Наоружани дрон је гађао синоћ базу Ал Харир у сјеверном Ираку у којој се налазе америчке снаге, објавио је Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе.

Британска агенција јавља и да су се огласила сирене за ваздушну опасност у амбасади Сједињених Америчких Држава у Багдаду, али засад нема информацијама о жртвама.

Америчке и међународне снаге са сједиштем у Ираку и у Сирији су посљедњих недјеља у стању приправности усљед десетина напада на њихове базе откако је избио рат између Израела и палестинске милитантне групе Хамас.

Одговорност за највећи број напада преузела је милитантна група "Исламски отпор у Ираку", рекавши да су они одговор на америчку подршку Израелу у рату против Хамаса, преноси Танјуг.

Огласио се и Пентагон.

Саопштио је да је Америчка војска извела ваздушне нападе на складиште оружја на истоку Сирије коју користе иранска Револуционарна гарда (ИРГЦ) и њене савезнице, саопштио је Пентагон.

"Овај прецизан самоодбрамбени удар је одговор на серију напада на америчко особље у Ираку и Сирији од стране припадника снага ИРГЦ-а", навео је амерички министар одбране Лојд Остин, преноси CNN.

Додао је да су удар извела два борбена авиона Ф-15.

Остин је истакао да за администрацију у Вашингтону не постоји већи приоритет од безбједности америчког особља.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.