Дан побједе

АТВ у Москви: Погледајте како је изгледала велика парада

  • Извор: Агенције
  • 09.05.2024. 10:52

Русија данас обиљежава 79. годишњицу побједе над фашизмом, а широм Русије одржавају се војне параде.

Највећа парада је традиционално одржана у Москви, а њој је присуствовао руски предсједник Владимир Путин.

Он се огласио након одржавања војне параде.

"Руске снаге су увијек у приправности због пријетњи земаља", рекао је Владимир Путин.

"Русија ће учинити све што је у њеној моћи да спријечи 'глобални окршај', али неће дозволити никакве пријетње упућене њој, додао је Путин у обраћању на војној паради у Москви.


Путин: Никоме нећемо дозволити да нам пријети

Путин: Никоме нећемо дозволити да нам пријети

"Запад би волио да заборави лекцију о Другом свјетском рату, али ми памтимо да је судбина човјечанства ријешена у биткама код Москве и Лењинграда", додао је он.

Министар одбране Сергеј Шојгу и командант параде Олег Саљуков ишли су да поздраве полазнике Војне академије копнених снага, кадете Војног универзитета и Војне академије за логистику.

У свечаном догађају данас је учествовало више од 9.000 војника, укључујући и више од 1.000 учесника Специјалне војне операције.

Почасни гости на војној паради су предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко, предсједник Казахстана Касим Жомарт Токајев, предсједник Киргизије Садир Жапаров, предсједник Таџикистана Емомали Рахмон, предсједник Туркменистана Сердар Бердимухамедов, предсједник Узбекистана Шавкат Мирзијојев, предсједник Кубе Мигел Диаз-Канел Бермудез, предсједник Лаоса Тонглоун Сисоулит и предсједник Гвинеје Бисао Сисоку Ембало.

Како је парада изгледала погледајте у видеу испод и у галерији на почетку текста.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм