Нови напад

Погинуло троје цивила: Украјинска војска гађала Доњецк

  • 29.01.2024. 17:01

Минимум троје цивила је погинуло након што је украјинска војска данас извела удар на центар Доњецка, написао је лидер Доњецке народне републике (ДНР) Денис Пушилин на Телеграму.

Погођен је Калињински округ из МЛРС "град", додао је и прецизирао да има и троје повријеђених цивила – жена (61), момак и дјевојка (25).

Оштећено је и неколико приватних стамбених објеката и најмање три објекта градске инфраструктуре, додао је он.

Како је саопштило Представништво ДНР-а у Заједничком центру за контролу и координацију у Донбасу, украјинска војска је у протекла 24 часа нанијела удар на територију републике 26 пута.

Украјинска војска редовно гранатира Доњецк усљед чега страдају цивили. Тако је након удара 21. јануара, када је кијевски режим погодио градску пијацу, погинуло око 30 цивила и исто толико је рањено. Руско Министарство спољних послова окарактерисало је удар као "варварски терористички напад против цивила Русије".

Крвопролиће у Доњецку! Украјинци гађали пијацу, више особа погинуло!

Крвопролиће у Доњецку! Украјинци гађали пијацу, више особа погинуло!

У званичном саопштењу МСП-а наводи се и да тај напад још једном потврђује да Русија мора да настави са Специјалном војном операцијом и да мора остварити све своје циљеве.

"Са територије Украјине не смије да постоји претња по безбједност и не смију се вршити терористички напади", закључује Москва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.