Vašington

Poginula dva pilota: Izvještaj o NLO potresa američki Kongres

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 31.07.2023. 13:56

U SAD priča o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) iz mjeseca u mjesec prerasta u sve ozbiljniju javnu raspravu.

U toj javnoj raspravi oni koji upozoravaju na dokaze o nevjerovatnim susretima više se uopšte ne predstavljaju kao osobenjaci s previše bujnom maštom ili nejasnim porivima za fabrikovanje informacija.

S obzirom na to da je tema NLO dignuta na nivo ozbiljne kongresne rasprave s nizom intrigantnih deklasifikovanih dokumenata, odnosno svjedočanstava, nemoguće je pozabaviti se svim što ubrzano saznajemo iz nekad tajnih arhiva, ali dovoljno je fokusirati se na jedan od najnovijih primera kao bi se ilustrovale rasprave dosadašnjih prikrivanih ili zanemarivanih iskustava ljudske vrste s nepoznatim fenomenima, koji se teško mogu objasniti kao prirodne pojave.

Jedan od takvih primjera su dva pomalo nevjerovatna dopisa koje su dva istraživačka novinara poslali Kongresu.


Poznat identitet Mostarke koja je pala niz stijene u Neretvu

Poznat identitet Mostarke koja je pala niz stijene u Neretvu

Džordž Knap i Džeremi Korbel u tim pismima, između ostalog, tvrde kako su ruski avioni do 1993. progonili pa čak i rušili NLO 45 puta, dok je američka vojska od 1969. imala stav kako NLO ne predstavljaju prijetnju nacionalnoj bezbjednosti te nisu vrijedni detaljnijeg proučavanja.

"Ovaj omalovažavajući stav dijametralno je u suprotnosti s onim što je otkriveno u dokumentima, izvještajima i internim dopisima", upozorio je Knap u svom pismu Kongresu.

S obzirom na to da su pred Kongresom o NLO-ima već svjedočili oficiri s neupitnom vojnom i obavještajnom karijerom, sad se i Knap i Korbel tretiraju kao relevantni izvori informacija zahvaljujući istraživačkom radu koji je do prije nekoliko godina bio sistemski ignorisan.

Sad su uskom krugu onih koje se, što se kaže, sluša. Na kongresnom saslušanju održanom sredinom ove nedjelje, dva novinara sjedila su odmah iza glavnih zvijezda - Dejvida Gruša (svjedočio je o otkriću bića nakon pada NLO-a koja nemaju ljudsku biologiju), kao i mornaričkih pilota Rajana Grejvsa i Dejvida Fravora, prenosi "Jutarnji.hr".

Knap se prvi put zainteresovao za NLO kad je 1989. načuo šaputanja o obrnutom inženjeringu i čudnim materijalima koji su u tajnosti korišteni u Nevadi u posebnom obavještajnom programu, u koji su bili uključeni i spoljni ugovorni izvođači.


Kakvo nas vrijeme očekuje u prvoj polovini avgusta

Kakvo nas vrijeme očekuje u prvoj polovini avgusta

On je, između ostalog, opisao rusku 10-godišnju studiju o NLO-ima, navodno najveću ikad preduzetu (uključivala je hiljade dokumenata i intervjua s vojnim osobljem). Direktor tog programa ispričao je Knapu o okršajima ruskih aviona s NLO-ima.

"U većini incidenata, NLO-i su izmakli nevjerovatnom brzinom, ali u tri incidenta, ruski ratni avioni bili su oštećeni i srušeni. Dva pilota su poginula… Nakon tih incidenata, MOD (Ministarstvo obrane) izdalo je naredbu za cijelu zemlju da NLO-e treba ostaviti jer, prema riječima visokog zvaničnika protivvazdušne odbrane, ‘mogu imati nevjerovatne kapacitete za odmazdu'", napisao je Knap u svom pismu.

Korbel je pak u svom pismu Kongresu konstatovao da se "pitanje NLO pojavljuje kao glavna tema od globalne važnosti" jer "NLO jesu stvarni. Ovo je objektivna istina – a ne subjektivna stvarnost… A NLO – šta god oni predstavljali – prisutni su i dio su ljudskog stanja barem od početka zabeležene istorije".

Problem je, insistira Korbel, što su ti misteriozni objekti "dokazali da mogu nekažnjeno djelovati unutar našeg vazdušnog prostora" i to se događa gotovo svaki dan.

"Najviše je zabrinjavajuće to što su ti NLO dokumentovani i često snimljeni na višeplatformskim odbrambenim senzorima i sistemima za gađanje dok su demonstrirali manevarsko nadmašivanje našeg najnaprednijeg vojnog oružja; ili bilo koje druge poznate tehnološki napredne zemaljske nacije s naprednim vojnim inventarom ili iz privatnog industrijskih holdinga".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.