Син америчког предсједника

Почело суђење Хантеру Бајдену

  • Извор: СРНА
  • 03.06.2024. 17:38

Кривично суђење Хантеру Бајдену почело је пред америчким савезним судом у Делаверу према оптужбама за незакониту куповину и посједовање оружја.

Хантер Бајден (54), син предсједника САД Џозефа Бајдена, стигао је у зграду суда, гдје ће се суочити са три оптужбе за кривична дјела због куповине и посједовања револвера 2018. године.

Он се изјаснио да није крив. То је један од два кривична случаја са којима се суочава. Одвојено је оптужен у Калифорнији у фези са утајом пореза.

Прва дама Џил Бајден, супруга Хантера Бајдена Мелиса Коен Бајден и његова полусестра Ешли Бајден присуствују суђењу у Вилмингтону.

"Џил и ја волимо свог сина и веома смо поносни на човјека какав је данас", саопштио је Џозеф Бајден и додао да многе породице имају вољене особе које су превазишле зависност.

Ако буде осуђен по свим оптужбама, Хантеру Бајдену пријети казна до 25 година затвора, иако оптужени у оваквим случајевима углавном добијају краће казне, према америчком Министарству правде.

Суђење Хантеру Бајдену даје републиканцима шансу да скрену пажњу са правних проблема свог предсједничког кандидата Доналда Трампа.

Трамп је проглашен кривим пред судом у Њујорку прошле седмице за 34 кривична дјела фалсификовања докумената и прикривања уплата порно звијезди да би избјегао сексуални скандал непосредно прије предсједничких избора, на којима је побиједио.

Пратите нас и путем Вибера