Blokirani zbog nevremena

Počela organizacija evakuacije srpskih turista u Grčkoj

  • Извор: СРНА
  • 08.09.2023. 12:48

Počela je organizacija evakuacije srpskih turista iz mjesta Platanjas ka Volosu u grčkoj oblasti Tesalija, gdje su blokirani zbog nevremena i poplava u Grčkoj.

Evakuacija se organizuje koordinisanim aktivnostima turističkih agencija iz Srbije sa njihovim lokalnim partnerima u Grčkoj i lokalnim vlastima, javio je RTS pozivajući se na Ministarstvo turizma i omladine Srbije.

U Platanjasu je 11 državljana Srbije koji će brodom biti prevezeni do Volosa, odakle će autobusom biti prevezeni do Srbije.

Vremenske prilike u Grčkoj se stabilizuju, čime su omogućeni uslovi za plovidbu, a počelo je i čišćenje saobraćajnica blokiranih nanosima.

Nastavlja se planiranje aktivnosti za transport srpskih turista i iz mjesta Milini, gdje je danas uspostavljeno snabdijevanje električnom energijom. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм