ATV

Sjeverna Koreja

Pjongjang zatvoren zbog “neodređene” respiratorne bolesti

  • Извор: Агенције
  • 25.01.2023. 09:21

Vlasti u glavnom gradu Sjeverne Koreje, Pjongjangu, naredile su petodnevno zatvaranje zbog sve većeg broja slučajeva "neodređene" respiratorne bolesti, prenio je En-Ka njuz iz Seula, pozivajući se na obavještenje tamošnje vlade.

U obavještenju se ne pominje kovid 19, ali se navodi da su stanovnici Pjongjanga morali da ostanu u domovima do kraja nedjelje i da se podvrgavaju kontroli temperature više puta dnevno, navodi En-Ka njuz koji prati Sjevernu Koreju, prenosi Rojters.

Čini se, navodi taj medij, da stanovnici Pjongjanga prave zalihe robe u očekivanju strožih mjera. Nije jasno, međutim, da li su i druge oblasti Sjeverne Koreje uvele neka ograničenja.

Sjeverna Koreja je prošle godine prijavila prvu epidemiju kovida 19, ali je do avgusta proglasila pobjedu nad virusom, prenosi RTS.

Ipak, nikada nije potvrdila koliko je ljudi zaraženo virusom korona.

Državna novinska agencija KCNA saopštila je u utorak da je grad Kesong koji se nalazi u blizini granice sa Južnom Korejom, pojačao javnu kampanju komunikacije "kako bi svi zaposleni dobrovoljno poštovali antiepidemijske propise u radu i životu".

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм