Portparol Kremlja

Peskov: Rusija će prekinuti aktivnosti "Mete" ako je izvještaj o pozivanju na nasilje tačan

  • Извор: СРНА
  • 11.03.2022. 12:53

Rusija će prekinuti aktivnosti kompanije "Meta" ukoliko se pokaže tačnim izvještaj, koji je objavio Rojters, da će korisnicima "Fejsbuka" i "Instagrama" u nekim zemljama biti dozvoljeno da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika, saopšteno je danas iz Kremlja.

"Ne želimo da vjerujemo u izvještaj Rojtersa, to je stvarno preteško za vjerovati", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

On je rekao da se Rusija nada da to nije tačno. "Ako je tačno, onda će uslijediti odlučne mjere da se okončaju aktivnosti te kompanije", rekao je on, prenosi Rojters.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa sloganom koji se nedavno pojavio "stidim se što sam Rus", Peskov je rekao da se nijedan pravi Rus nikad ne stidi toga što je Rus, a ako se stidi onda nije pravi Rus.

Peskov je rekao da se antiruska osjećanja opasno šire na Zapadu, izražavajući nadu da će lideri Zapada prestati da podstiču rusofobiju.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Peskov je rekao da je stav Rusije jasan i da Ukrajina zna taj stav.

On je podsjetio da su NATO zemlje nagomilale svoje trupe blizu zapadnih granica Rusije.

"Mi smo u više navrata rekli da se ne osjećemo bezbjedno, da osjećamo opasnost, ali Zapad nam nije dao odgovor", rekao je Peskov.

On je dodao da je Rusija više puta zatražila od Zapada da izvrši pritisak na Kijev da prekine sa ubistvima, ali ništa se nije dogodilo.