Портпарол Кремља

Песков: Што прије истражити покушај атентата на гувернера

  • Извор: СРНА
  • 05.04.2024. 13:44

Покушај атентата на гувернера руске Мурманске области Андреја Чибиса треба истражити што је прије могуће, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Покушај атентата на гувернера мора и биће истражен што је прије могуће", навео је Песков.

Чибис је хоспитализован након напада ножем касно синоћ у граду Апатити.

Из Чибисове канцеларије раније је саопштено да је он био у свјесном стању током пребацивања у болницу и да његове повреде нису опасне по живот.

Руска Национална гарда "Росгвардија" потврдила је да су припадници јединице за специјалне намјене ОМОН пуцали на нападача и да су га ранили. Нападач је ухапшен и предат руском МУП-у.

Званичник Министарства здравља за Мурманск Дмитриј Паничев објавио је на друштвеној мрежи "Телеграм" да је Чибис оперисан у предјелу стомака и да је у тешком али стабилном стању.

У току је истрага о мотиву за напад. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм