"Ситуација се сада заиста погоршава"

Песков: Москва против рушења основа Дејтона и интереса Срба

  • Извор: СРНА
  • 06.09.2024. 08:57

Москва се противи покушајима рушења основа Дејтонског споразума и интереса Срба, истакао је портпарол Кремља Дмитриј Песков и нагласио како је тешко српском народу у Републици Српској.

- Москва и Београд имају исти поглед на покушаје гажења темеља које је поставио Дејтон. Ситуација се сада заиста погоршава, а Србима је веома тешко. Тешко је Србима у Србији, а тешко је и Србима у Републици Српској - рекао је Песков за Тас.

Додик и Вучић у Малом Зворнику и Бајиној Башти

Додик и Вучић у Малом Зворнику и Бајиној Башти

Он је додао да Русија у потпуности подржава своје српске пријатеље.

На питање шта Русија реално може помоћи Србима, указујући на захвалност потпредсједника Владе Србије Александра Вулина током недавног сусрета са руским предсједником Владимиром Путином за подршку територијалном интегритету Србије, Песков је одговорио да су могућности Москве веома, веома ограничене.

- Али, барем је позиција Русије јасно изражена, укључујући и међународну арену, и ово је прилично ефикасна полуга подршке - додао је Песков.

Песков је одговорио да Путин није пренио Вулину никакве податке о наводима о немирима и државном удару који се спрема уз учешће Запада, а на питање да ли Русија уопште има нових података, портпарол Кремља је одговорио да се и даље одржавају редовни контакти на различитим нивоима, укључујући и веома, веома осјетљива подручја.

Пратите нас и путем Вибера