Слектор

Пешић: Тимска одбрана и 20 асистенција – мотивација за Олимпијске игре

  • Извор: Спутник Србија
  • 27.02.2024. 07:21

Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, послије друге победе у квалификацијама за Европско првенство, истакао је неколико детаља за које вјерује да су одлучили резултат дуела са Грузијом на гостујућем терену.

Србија је у Тбилисију савладала Грузију резултатом 76:63 и стигла до друге побједе у квалификационој Г групи. Са друге стране, екипа коју води Александар Џикић налази се у тешкој позицији, будући да је и у првом колу доживјела пораз.

После изненађења – Грузију је савладала Данска. Србија је на првом мјесту групе са скором 2-0, док је Грузија једина селекција без побједе.

- Била је ово веома важна побједа за нас и план игре је био, као и увијек, организована одбрана. Наши играчи су одрадили одличан посао против плејмејкера Грузије Томасона, али и другог важног играча – Шенгелија. Види се у статистици да смо постигли 20 поена из транзиције. Ако имате добру организацију у одбрани и мотивисани сте у дефанзиви, ако играте тимску одбрану, не само индивидуалну, онда имате добру шансу за контре. Имали смо 20 асистенција, то је веома, веома добро. Имали смо и довољно талента да доносимо добре одлуке у позиционом нападу. Генерално, задовољни смо како смо играли у овим квалификацијама засад. Важно је да ми одлучујемо о својој судбини да се пласирамо на Евробаскет - рекао је послије утакмице Светислав Пешић.

Да ли Србији помаже то што је вицешампион свијета или доноси додатни притисак јер Орлови имају "мету на леђима"?

- Нама је мање-више исто на свим утакмицама. Морамо да будемо спремни да побиједимо и у позицији фаворита. Мислим да нам то помаже да будемо мотивисанији и да радимо вриједније него иначе. Ближи се љето и олимпијски турнир, а играчи су жељели да покажу да су спремни и сигуран сам да ове двије победе у неколико дана додатно мотивишу све да дају и максимум у клубовима, добро играју и припреме се за предстојећи изазов – Олимпијске игре - поручио је Пешић.

Србија у квалификацијама наредне утакмице игра тек у новембарском "прозору". У трећем колу Србији ће ривал бити Данска у гостима (21.11), а потом исти ривал долази у Београд 24.11.

Србију прије тога очекује наступ на Олимпијским играма, као и припремни турнири прије тог такмичења.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм